nl fr

Cranio Sacraal Therapie

Andrew Tayler Still is de grondlegger van de Ostheopathie.

William G. Sutherland was in 1937 op zijn beurt de grondlegger van de Craniale Ostheopathie.

Allerlei trauma’s in ons leven kunnen er voor zorgen dat spanningen in het lichaam blijven vast zitten.

In de Cranio Sacraal Therapie worden geen alleenstaande ziektseymptomen behandeld maar wel de persoon in zijn geheel. Klachten en oorzaken worden diepliggender behandeld.

cranio

Het Cranio Sacraal systeem omvat de hersenen, het ruggenmerg, het daarrond liggend vlies (dura mater) en het hersenvocht.
Deze worden beschermd door de schedelbotten (cranium), de wervelkolom en het heiligbeen (sacrum). Dit systeem herbergt ook het zenuwstelsel.
Binnen de hersenen is er een soort pompsysteem : de schedelbotten zetten lichtjes uit, de wervels worden een beetje van elkaar geduwd en het sacrum roteert ietsje naar binnen. Het Cranio Sacraal ritme is overal op het lichaam voelbaar, het is een soort van golfbeweging, een soort eb en vloed beweging.
Het Cranio Sacraal ritme kan beschouwd worden zoals het ritme van de hartslag of ademhaling. We kunnen stellen dat dit het derde ritme van ons lichaam is.
Om dit ritme te kunnen voelen worden zeer zachte manuele technieken gebruikt.

In de cranio-sacraal therapie zal ik je trachten te begeleiden naar een bewustzijn waarin niet het denken maar wel het intuïtief voelen je de weg wijst. De kracht van cranio-sacraal therapie is immers zeer subtiel.
Het gaat er om te luisteren naar je cranio sacrale ritme en naar de bewegingstaal van lichaam en cellen.
Plaatsen in het lichaam waar energie geblokkeerd zit, kunnen zo herkend worden en weggenomen.
Verstoringen in bindweefsel, botten en vliezen laten los en zo kunnen ook vastzittende gewrichten versoepeld worden. Het lichaam kan weer ontspannen.
Willen we optimale gezondheid verkrijgen dan dienen onze hersenen en ons ruggenmerg (zenuwstelsel) een zo groot mogelijke « ruimte » te krijgen in ons lichaam.

De behandeling gebeurt op een houten massagetafel en duurt ongeveer één uur. U draagt best gemakkelijke, losse kleding.

mijn aandacht naar binnen in stilte, volg ik de stem van mijn gevoel...

Book an appointment using SetMore