nl fr

Shiatsu Academie Lanzarote

Shiatsu x Health Academy in Lanzarote

Wij bieden 2 soorten opleidingen aan : 

Professionele Shiatsu - Drukpuntmassage - Acupressuur opleiding : 3 beschikbare modules 

Intuïtieve opleiding Nyenpa Ts'h'urva / Gebaseerd op de meest subtiele vorm van Cranio - Sacraal Therapie,     Kinesiologie en Seiki : 2 beschikbare modules


De filosofie van onze Academie :

Wij heten iedereen welkom die zich wil inzetten en verrijken met Oosterse (Chinese en Japanse) technieken en wijsheden. Onze cursussen benodigen geen enkele vooropleiding. Na de cursus kan U aan de slag, zowel op familiaal als op professioneel niveau. 
De opleiding is uiteraard ook erg interessant voor wie reeds energetisch, holistisch en/of therapeutisch werk doet en deze studie wil integreren. 
In onze school ligt het accent zowel op het praktische als op het spirituele, Oosterse aspect.

Wat is Shiatsu - Drukpuntmassage ?

De grondbeginselen van Shiatsu zijn wellicht ouder dan de acupunctuur die zelf reeds 5000 jaar oud is. Na jaren studie en onderzoek ontwikkelde Shiatsu zich tot een Japanse techniek. In Japan zelf werd Shiatsu erkend door het Ministerie van Volksgezondheid.

Een Shiatsu massage heeft als doel lichaam en geest in optimale conditie te houden en heeft een effect op de huid, spieren, bloedcirculatie, lymfestroom, cerebrospinaal vocht, ademhaling, het zenuwstelsel en de Energiestroom. Shiatsu kan eveneens zeer goed preventief aangewend worden. 

De term « Shiatsu » (letterlijk vertaald 'vinger' 'druk') omvat verschillende disciplines zoals acupressuur of drukpuntmassage, klassieke meridiaanstudie, verschillende soorten stretchings, voetreflexologie, moxa enz.

Onze Shiatsu school heeft tevens twee Japanse ereleden met dewelke een mooie vriendschapsband ontstond en we nauwe contacten onderhouden : de Heer Toyohide Kuhara en Mevrouw Naoko Kanno. 

Hoe ziet de Shiatsu cursus er uit ?

De Shiatsu opleiding bestaat uit 3 Modules. 

Na het afronden van elke Module krijg je een attest.

Beschrijving van de opleiding :

Module 1 :

Shiatsu is wellicht zelfs ouder dan de acupunctuur. Na jaren studie en onderzoek ontwikkelde Shiatsu zich tot een Japanse techniek. Doel is om lichaam en geest in optimale conditie te houden. Door middel van een drukpuntmassage richt Shiatsu zich op het herstellen van energie in het lichaam via de meridianen. Onze focus ligt op het aanleren van de volledige Shiatsu behandeling en we integreren de principes van de Oosterse filosofie, de Vijf Elementen theorie.

Module 2 x 3 :

In deze twee aparte modules verdiepen we ons in hara "diagnose", stretchings, klassieke meridiaanstudie en tal van andere technieken, stretchings, Moxa (Shiatsu met warme kruiden), Shiatsu in zijlig, Barefoot Shiatsu, Shiatsu stoelmassage, haradiagnose, inleiding voetreflexologie, Seiki, Yu en Bo punten (inkomende- en uitgaande energiepunten), Japanse gezichtsmassage enz

Wat is onze intuïtieve opleiding - Nyenpa Ts'h'urva, vorm van zeer subtiele Cranio - Sacraal therapie

Nyenpa Ts'h'urva is een uiterst zachte behandelingsvorm, gebaseerd op de meest subtiele Cranio - Sacraal therapie, die ik door de jaren heen en na het volgen van talrijke opleidingen, ontwikkelde. Het is een samensmelten van verschillende disciplines maar het woordje 'intuïtie' loopt als een leidraad door de ganse opleiding.

Deze vorm van behandelen is er vooral op gericht om zo goed mogelijk te 'luisteren' en te 'voelen' naar wat er zich afspeelt in het lichaam en de ziel van de cliënt. Vanuit onze interne stilte stellen we al onze zintuigen open. Stilaan worden we ons bewust van ons energetisch kanaal en de krachten van het universum. We werken steeds uitnodigend, nooit gebiedend.  We benaderen het lichaam steeds in zijn geheel en houden vast aan gezondheid, niet aan ziekte.  

Module 1 : Introductie Nyenpa Ts'h'urva x werken met Kinesiologie

Module 2 : Seiki Soho x Tshur'wa 

Certificaten :

Na het afronden van elke Module krijg je een attest waarmee je familiaal of professioneel aan de slag kan.

Accomodatie :

Logeren in familiale sfeer, individuele opleiding. Gezellig huisje met uitzicht op de oceaan, gemeenschappelijk zwembad. 

Inbegrepen : ontbijt, middagmaal en avondmaal, niet alcoholische dranken, eventuele uitstappen en cursusmateriaal, afhalen en terug brengen naar de luchthaven. 1 persoon per kamer, privé douchekamer. 

Data studiereizen : 

Onze studiereizen zijn individueel en 'op maat gemaakt', maw ze worden enkel georganiseerd na gezamenlijk overleg. De data worden dus steeds samen besproken. Er kunnen ook combinaties gemaakt worden tussen studie-en herbronningsreizen.

Prijs van de opleidingen : 

Per Module :

Residentieel : 900 € in privé-kamer

Niet residentieel : op aanvraag

Inschrijvingen x contact : 

Sa t'sam 

Mona Lanjri

0475 - 919498

satsam@live.be

IBAN : ES37 0081 0540 2100 0141 9849

Inschrijvingen per mail. Na storting van een voorschot van 50 % w Uw inschrijving gevalideerd. De volgende 50 % dienen gestort te worden 1 maand voor Uw vertrek.

Gelieve Uw factuur aan te vragen bij inschrijving en Uw volledige gegevens te vermelden.

Annulaties :

Bij laattijdige annulatie van minder dan 1 maand voor de start van de Module wordt 50 % van het volledige bedrag weerhouden. 

Bij annulatie bij aanvang van de cursus wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Lanzarote..vulcanische parel temidden van de Canarische Eilanden...

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep behoort tot Spanje. Het is een vulcanisch eiland dat meer dan 15 miljoen jaar geleden ontstond. Tussen 1730 en 1824 waren er verschillende vulcanische uitbarstingen.  Het eiland is 62 km lang en 21 km breed. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava.  De Unesco riep het eiland in 1993 uit tot biosfeerreservaat. Het klimaat is erg droog, slechts 40 dagen per jaar is er de Calima, een sterke wind vanuit de Sahara. Het nationale park Timanfaya bestaat uit een prachtige aaneenschakeling van vulkaankraters en lavavelden. De belangrijkste kunstenaar en architect was César Manrique, hij deed er veel voor om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden.  Huisjes moeten wit zijn met groen, blauw of bruine kleuren en mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen. Verschillende van zijn kunstwerken en architecturale parels zijn te bezichtigen op het eiland (zijn vroegere woning, Jameos del agua enz). Er is een prachtig uitzicht vanaf Mirador del Rio en wie zin heeft in een artistieke uitstap kan best naar het marktje van Teguise waar je heerlijk kan slenteren met een drankje of hapje tussen de zingende artiesten. De lavatunnels van Cueva de los Verdes zijn verrassend en het uitzicht op Los Hervideros is verbluffend. De kleuren van het typisch dorpje El Golfo doen je wegdromen en de het strand van Famara doet plezier aan elke watersporter. Een tocht door het magische La Géria waar de ene wijngaard na de andere ligt of een rustmoment aan de iddylische kriekjes van de Papagayo stranden.