nl fr

Shiatsu School Lanzarote

Shiatsu School Lanzarote

Studiereizen 2018 :

Lanzarote, vulcanische parel temidden van de Canarische Eilanden...

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep behoort tot Spanje. Het is een vulcanisch eiland dat meer dan 15 miljoen jaar geleden ontstond. Tussen 1730 en 1824 waren er verschillende vulcanische uitbarstingen.  Het eiland is 62 km lang en 21 km breed. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava.  De Unesco riep het eiland in 1993 uit tot biosfeerreservaat. Het klimaat is erg droog, slechts 40 dagen per jaar is er de Calima, een sterke wind vanuit de Sahara. Het nationale park Timanfaya bestaat uit een prachtige aaneenschakeling van vulkaankraters en lavavelden. De belangrijkste kunstenaar en architect was César Manrique, hij deed er veel voor om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden.  Huisjes moeten wit zijn met groen, blauw of bruine kleuren en mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen. Verschillende van zijn kunstwerken en architecturale parels zijn te bezichtigen op het eiland (zijn vroegere woning, Jameos del agua enz). Er is een prachtig uitzicht vanaf Mirador del Rio en wie zin heeft in een artistieke uitstap kan best naar het marktje van Teguise waar je heerlijk kan slenteren met een drankje of hapje tussen de zingende artiesten. De lavatunnels van Cueva de los Verdes zijn verrassend en het uitzicht op Los Hervideros is verbluffend. De kleuren van het typisch dorpje El Golfo doen je wegdromen en de het strand van Famara doet plezier aan elke watersporter. Een tocht door het magische La Géria waar de ene wijngaard na de andere ligt of een rustmoment aan de iddylische kriekjes van de Papagayo stranden. 

Data studiereizen : 

2018 :

25 april tem 02 mei : Intensieve professionele tweedejaarsopleiding Shiatsu

Accomodatie :

Logeren in familiale sfeer x kleine groepen, maximum 4 personen. Gezellig huisje met uitzicht op de oceaan, gemeenschappelijk zwembad.  Inbegrepen : ontbijt, middagmaal en avondmaal, niet alcoholische dranken, alle uitstappen en/of cursusmateriaal, afhalen en terug brengen naar de luchthaven.  2 Personen per kamer.  

Studiereizen :

We plannen een aangename reis waar we gaan voor een combinatie van de door U gekozen workshop en de ontdekking van het eiland: voor, tijdens of na onze studie bezoeken we de mooiste plekjes van het eiland. 's avonds kan U heerlijk uitrusten in een huisje met zicht op de oceaan. 

Initiatie Shiatsu : Shiatsu is wellicht zelfs ouder dan de acupunctuur. Na jaren studie en onderzoek ontwikkelde Shiatsu zich tot een Japanse techniek. Doel is om lichaam en geest in optimale conditie te houden. Door middel van een drukpuntmassage richt Shiatsu zich op het herstellen van energie in het lichaam via de meridianen.

Japanse gezichtsmassage en inleiding in de voetreflexologie : Japanse gezichtsmassage ontsproot uit de Shiatsu met drukpunten en diagnosezones ter hoogte van het gelaat.  We leren de volledige behandeling en bestuderen bepaalde punten en diagnosezones.  Voeten hebben reflexzones die overeenstemmen met bepaalde zones in het lichaam. Door het verkennen van deze zones trachten we blokkades op te heffen en het natuurlijk genezingsproces te bevorderen.  

Initiatie in de kinesiologie : We leren technieken om blokkades in lichaam en geest op te sporen. Daarbij leren we aura en lichaamsenergie te meten. Door observatie van de vibratie in het lichaam (lichaamscellen hebben geheugens) zullen de problemen die mogelijks mogen verwerkt worden, aangereikt worden.

Intensieve tweedejaarsopleiding : Quick Shiatsu, zijlig, Masunaga stretchings, intro voetreflexologie, observatietechnieken, moxa, gember, stoelmassage, barefoot Shiatsu, Yu en Bo punten, Sotaï, intro Seiki, Japanse gezichtsmassage enz

Prijs : 

De eerste 3 vermelde studiereizen : 800 €/persoon in een tweepersoonskamer of 1000 €/persoon in een éénpersoonskamer, vlucht niet inbegrepen (voordelige prijzen via Ryanair (Charleroi) mits tijdige boeking.

Intensieve tweedejaarsopleiding : residentieel : 1850 € of niet-residentieel : 1550 €, herhaling van de lessen van het eerstejaar eveneens inbegrepen, vlucht niet inbegrepen

Inschrijvingen :

Per mail, Uw inschrijving w gevalideerd na storting.