nl fr

Retreats - herbronnen - in Lanzarote

Lanzarote, vulcanische parel temidden van de Canarische Eilanden...

Lanzarote is het meest noordelijke van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. De eilandengroep behoort tot Spanje. Het is een vulcanisch eiland dat meer dan 15 miljoen jaar geleden ontstond. Tussen 1730 en 1824 waren er verschillende vulcanische uitbarstingen. Het eiland is 62 km lang en 21 km breed. Een groot deel van het eiland is bedekt met lava. De Unesco riep het eiland in 1993 uit tot biosfeerreservaat. Het klimaat is erg droog, slechts 40 dagen per jaar is er de Calima, een sterke wind vanuit de Sahara. Het nationale park Timanfaya bestaat uit een prachtige aaneenschakeling van vulkaankraters en lavavelden. De belangrijkste kunstenaar en architect was César Manrique, hij deed er veel voor om het oorspronkelijke karakter van het eiland te behouden. Huisjes moeten wit zijn met groen, blauw of bruine kleuren en mogen niet hoger zijn dan vier verdiepingen. Verschillende van zijn kunstwerken en architecturale parels zijn te bezichtigen op het eiland (zijn vroegere woning, Jameos del agua enz). Er is een prachtig uitzicht vanaf Mirador del Rio en wie zin heeft in een artistieke uitstap kan best naar het marktje van Teguise waar je heerlijk kan slenteren met een drankje of hapje tussen de zingende artiesten. De lavatunnels van Cueva de los Verdes zijn verrassend en het uitzicht op Los Hervideros is verbluffend. De kleuren van het typisch dorpje El Golfo doen je wegdromen en de het strand van Famara doet plezier aan elke watersporter. Een tocht door het magische La Géria waar de ene wijngaard na de andere ligt of een rustmoment aan de iddylische kriekjes van de Papagayo stranden.  

Data van de retraites : 

Onze retreats zijn individueel en 'op maat gemaakt' daarom bespreken we alles gedetailleerd en bepalen we de data steeds in samenspraak.

Accomodatie :

Logeren in familiale sfeer. 1 persoon per retraite. Privé kamer met privé douche kamer. Gezellig huisje met uitzicht op de oceaan, gemeenschappelijk zwembad. Inbegrepen : ontbijt, middagmaal en avondmaal, niet alcoholische dranken, alle uitstappen, afhalen en terug brengen naar de luchthaven.  

Retreat "Herbronnende ontdekkingsreis rond de 5 elementen" (vuur, aarde, metaal, water en hout) :

Kan U een beetje rust gebruiken? Of wilt U soms graag meer wat tijd besteden aan Uzelf? Of wilt U gewoon andere horizonten ontdekken? We verkennen het eiland en nemen de tijd om te herbronnen en stil te staan bij onszelf dmv meditatie, ademhalingsoefeningen, stretchings, wandelingen, visualisatietechnieken, creatieve oefeningen zoals tekenen of muziek enz. We wisselen momenten van 'rust en stilstaan bij jezelf ' af met het bezichtigen (zie bovenstaande korte beschrijving) van dit prachtige eiland. Een ware verademing voor ziel en lichaam. Laat deze reis als het ware Uw lichaamsenergie harmoniseren. 's avonds kan U heerlijk uitrusten in een huisje met zicht op de oceaan.

Prijs x inschrijvingen : 

900 €/persoon per herbronningsreis, vlucht niet inbegrepen (voordelige prijzen via Ryanair (Charleroi) mits tijdige boeking. 

Sa t'sam 

Mona Lanjri

0475 - 919498

satsam@live.be

IBAN : ES37 0081 0540 2100 0141 9849

Inschrijvingen per mail. Na storting van een voorschot van 50 % w Uw inschrijving gevalideerd. De volgende 50 % dienen gestort te worden 1 maand voor Uw vertrek.

Facultatief : excursie met de boot op zoek naar wilde dolfijnen en walvissen : 30 €

Annulaties :

Bij laattijdige annulatie van minder dan 1 maand voor de start van de Module wordt 50 % van het volledige bedrag weerhouden. 

Bij annulatie bij aanvang van de cursus wordt het volledige bedrag in rekening gebracht.

Persoonlijke behandelingen tijdens Uw reis :

Het is mogelijk gedurende Uw vakantie- of studieweek om een persoonlijke behandeling te krijgen, gelieve dit voor onze planning te vermelden bij inschrijving. De prijs bedraagt 50 € per behandeling.