nl fr

Workshops

Programma en prijzen voor onze workshops :

De workshops bij Sa t’sam zijn bestemd voor iedereen die zich wil verrijken met de Oosterse (Chinese en Japanse) “wijsheden".  Ook mensen zonder ervaring zijn dus van harte welkom !

Shiatsu studenten kunnen zich verder bekwamen door het volgen van deze workshops, alle gevolgde lessen zullen door Sa t’sam vermeld worden in je studentenboekje. 

De workshops gaan door in Vilvoorde-Brussel, in Eppegem of in Lanzarote - Canarische Eilanden


Seiki Soho (plaats : Eppegem)

19/01/2019 : 14-18 u

Seiki Soho betekent letterlijk Universele Levensenergie Begeleiding. Als we tot een omschrijving willen overgaan, kan je zeggen dat het minimalistisch, zen-like lichaamswerk is. Het is de intuïtieve weg van 'doen door niet te doen', maw de kunst van het wachten, diagnose zonder vragen... De techniek van Seiki Soho staat nauwelijks vast en drijft vooral op intuïtie en aanvoelen, de gepaste handelingen aanbrengen, of zoals de grondlegger, de Japanner Kishi, zelf formuleert : 'my technique is no technique'. Het doel is om de natuurlijke staat van een persoon of de Gen-Ki (oorsprondelijke Ki of gezondheid) te herstellen. Seiki wil niet harmoniseren of in evenwicht brengen maar leidt iemand terug tot zichzelf en zijn eigen innerlijke (helende) krachten. Door het leegmaken van je geest kom je op het 'Zero Point', waar tijd en ruimte samenvloeien, ophouden te bestaan. Je vindt het contact met je ware zelf terug : onderdrukte emoties en spanningen komen los zowel op fysiek, emotioneel als intellectuel vlak. Je vitale energie gaat weer stromen. De behandelaar creëert voornamelijk de juiste omstandigheden waarin genezing en zelf-correctie kunnen plaatsvinden. Met handen en vingers 'observeert' de behandelaar bepaalde 'resonantie' punten of –zones. Eens dit proces aan de gang is wordt de behandelaar een respectvolle en aandachtige observator en begeleider die de ontvanger gidst in dit proces van verandering.

Prijs: 60 euro, waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « Seiki Soho » + datum + je naam, het saldo is betaalbaar bij aanvang van de cursus.Shiatsu Stoelmassage (plaats : Eppegem)

23/3/2019 : 14-18 u

U leert een korte vorm van Japanse drukmassage. De klant neemt plaats in een hiervoor bestemde, ergonomische stoel. De behandeling duurt ongeveer een 15-tal minuten. Zowel nek, hoofd, schouders, armen, handen, rug en heupen worden behandeld. Het is een ideale behandeling voor mensen een drukke agenda hebben, daarom heeft Shiatsu stoelmassage veel succes in ondernemingen. Het is tevens een zeer relaxerende massagetechniek. De energie stroomt vrijer en het lichaam zoekt naar evenwicht. De gebruikte technieken zijn evenzeer ontspannend als revitaliserend. Stoelmassage kan je eigenlijk overal toepassen : thuis, in je praktijk, in een welness centrum, in bedrijven, schoonheidsinstituten, in kine praktijken. De ergonomische stoel heeft als voordeel dat je veel mensen kan behandelen door de gemakkelijke zithouding. Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 60 euro waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « Shiatsu stoelmassage + je naam », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.Basiscursus Voetreflexologie (plaats : Eppegem)

16/2/2019 : 14-18 u

Voeten hebben "reflexzones" die overeenstemmen met bepaalde delen van het lichaam. Door het "verkennen" van deze zones en het uitoefenen van druk trachten we blokkades op te heffen en het natuurlijk genezingsproces te bevorderen. Voetreflexologie kan onder andere aangewend worden bij nek- en rugklachten, stress, digestieve- en slaapproblemen. Vier uur lang ontdekken we de belangrijkste zones van de voeten en leren we de volledige basismassage. Voetreflexologie is eveneens een heel veilige en aangename methode. Gelieve Uw gewassen voeten ;-) een dekentje, 2 kussens en een handdoek mee te brengen. Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 60 euro waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « intro voetreflexologie », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.Moxeren x gembercompressen (plaats : Eppegem)

15/12/2018 : 14-18 u

We leren "moxa" gebruiken op acupunctuurpunten. Moxa of altesemia vulgare is gemaakt uit bijvoetkruid en bestaat onder verschillende vormen. Moxa werkt zeer "voedend" en brengt bijgevolg beweging in stagnatie. Moxa is, voor degenen die thuis zijn in Oosterse terminologie, een yang proces. Vuur en kruid zijn beide yang. Moxa kan bijgevolg aangewend worden voor alle "yinne" thema's zoals slapte, koude, geen centrum hebben, te beïnvloedbaar zijn, slapeloosheid, zwakke nier- of blaasenergie. We leren moxeren op een aantal specifieke acupunctuurpunten om zo een aantal gezondheidsproblemen te leren verzachten (bijvoorbeeld bij verkoudheden enz).  We leren tevens gembercompressen maken, gember lost stagnatishc op en brengt dus de nodige beweging in het lichaam. Gember zorgt tevens voor een aangename warmte op pijnlijke plaatsen. Deze cursus kan een goed hulpmiddel zijn voor mensen die al enig therapeutisch inzicht hebben zoals Shiatsu studenten of voor iedereen die zijn energetische kennis en huisapotheek wil uitbreiden met enkele handige weetjes. Voor deze cursus trekt U best gemakkelijke, losse kleding aan. Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 60 euro, waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « moxa x gember + je naam », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.Initiatiecursus Shiatsu (plaats : Vilvoorde)

09/02/2019 :  10-16 u

De grondbeginselen van Shiatsu zijn wellicht ouder dan de acupunctuur die zelf reeds 5000 jaar oud is. Na jaren studie en onderzoek ontwikkelde Shiatsu zich tot een Japanse techniek. Shiatsu heeft als doel lichaam en geest in optimale conditie te houden en heeft een effect op de huid, spieren, bloedcirculatie, lymfestroom, cerebrospinaal vocht, ademhaling, het zenuwstelsel en de Energiestroom. Shiatsu omvat verschillende disciplines; acupressuur of drukpuntenmassage, voetreflexologie, stretchings enz. Tijdens de Shiatsu initiatie cursus leren we een deel van de massage, die zich richt op het herstellen van Energie in het lichaam via de 'Meridianen' (meridianen worden in het Oosten beschreven als een soort 'geleiders' van Energie in ons lichaam).

Ontdek doorheen de cursus de magie van Shiatsu. Als je interesse hebt kan je later kiezen voor een vervolledigingscursus of voor de volledige professionele jaaropleiding.

Breng graag een kussen en een dekentje mee en draag losse, gemakkelijke kleding.

Prijs: 120 euro, te storten voor 1 februari 2019 op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « initiatie Shiatsu + je naam ».

Leerkracht : Cinthia Lebrun, assistente Sa t'sam, International Shiatsu AcademyOosterse Observatietechnieken (plaats : Eppegem)

25/5/2019 x 22/6/2019 : 14-18 u

Het menselijk lichaam is complex en mysterieus. Aan de hand van Oosterse Observatietechnieken kunnen we inzicht in lichaam en persoonlijkheid verwerven. In deze cursus bestuderen we het lichaam en leren we mogelijke signalen op te vangen. We bestuderen de houding, de manier van praten, we leren eveneens mogelijke spanningszones op te sporen en aangezichtszones te interpreteren om zo meer inzicht te krijgen in de persoon en diens "energetische" situatie. We leren aandacht besteden aan allerlei details om steeds meer inzicht te verwerven (en eventueel beter af te stemmen op therapie). De cursus is zeker en vast interessant voor mensen die al enig therapeutisch inzicht hebben maar ook personen zonder enige therapeutische ervaring kunnen zonder problemen in de cursus terecht. Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 120 euro, waarvan een voorschot van 40 € betaalbaar op de rekening : IBAN ES3700810540210001419849 met vermelding van "observatie + je naam", het saldo is betaalbaar bij aanvang van de cursus.Intuitieve opleiding Nyenpa Ts'h'urva (plaats : Lanzarote)

Cursus enkel op aanvraag.

Module 1 : Introductie Nyenpa Ts'h'urva x werken met Kinesiologie

Module 2 : Seiki Soho (universele levensenergie begeleiding) x Tshur'wa (bewustzijn)

(Seiki : gebaseerd op het levenswerk van A. Kishi : website : www.seikisoho.be)

Toelatingsvoorwaarden voor Module 2 : Module 1 gevolgd hebben

Nyenpa Ts'h'urva of ... 'luisteren naar je gevoel'...

Nyenpa Ts'h'urva is een uiterst subtiele behandelingsvorm die ik, door de jaren heen en na het volgen van talrijke opleidingen, ontwikkelde. Het is een samensmelten van verschillende disciplines maar het woordje 'intuïtie' loopt als een leidraad door de ganse opleiding.

Deze vorm van behandelen is er vooral op gericht om zo goed mogelijk te 'luisteren' en te 'voelen' naar wat er zich afspeelt in het lichaam en de ziel van de cliënt. Vanuit onze interne stilte stellen we al onze zintuigen open. Stilaan worden we ons bewust van ons energetisch kanaal en de krachten van het universum. We werken steeds uitnodigend, nooit gebiedend.  We benaderen het lichaam steeds in zijn geheel en houden vast aan gezondheid, niet aan ziekte.  

« Seek no contacts and you will find many…
Be still and you will move forward on the tide of spirit…
Be gentle and you will need no strength…
Be patient and you will achieve all
things…
Be humble and you will remain entire
Close your eyes and you will see clearly… 
Cease to listen and you will hear truth…
Be silent and your heart will sing… » (Tao)

Wanneer we stilte vinden in onszelf ontstaat een soort van bewustzijnstoestand waar vrede en rust is.  We komen terug in contact met ons diepste zelf. Puur bewustzijn, vrij van tijd en ruimte, verleden en toekomst, ideeën, angsten en frustraties. Wees stil en voel…wees stil, voel en behandel… Het in contact komen met jezelf kan je helpen als therapeut. In deze workshop leren we stilte voelen. Deze diepe, innerlijke stilte zal jezelf ten goede komen maar is ook onontbeerlijk naar onze clienten toe zodat je je neutraal kan opstellen als therapeut.  Je leert op een andere manier met clienten om te gaan. Je leert voelen met je handen, je gedachten op nul, zonder vooroordelen, zonder kennis. Terug naar pure intuïtie… Deze lessen zijn volledig gebaseerd op de ervaring die ik opdeed en de manier waarop ik al jaren zelf werk, ik wil dit graag delen met gemotiveerde, bereidwillige en respectvolle mensen, zowel naar mijn behandelingen als naar mezelf toe.  Daarom zal ik vooraf steeds de persoon ontmoeten die graag de opleiding zou volgen. De lessen gaan bewust door individueel of in kleine groepen.

Prijs:

Per module : 800 euro in een tweepersoonskamer (of 1000 € in een individuele kamer) te storten op rekening : IBAN ES3700810540210001419849 met de vermelding "module 1 of 2 x je naam"

Vlucht niet inbegrepen.

Accomodatie :

Logeren in familiale sfeer x in kleine groepen van 4 personen. Gezellig huisje met uitzicht op de oceaan, gemeenschappelijk zwembad. Inbegrepen : ontbijt, middagmaal en avondmaal, niet alcoholische dranken, alle uitstappen en/of cursusmateriaal, afhalen en terug brengen naar de luchthaven. 5 elementen en Chinese klok (plaats : Eppegem)

datum nader te bepalen

De chinese klok en de 5 elementen zijn één van de belangrijkste basisbegrippen in de Chinese geneeskunde en filosofie.  Deze cursus is veelal theoretisch en staat open voor éénieder die hieromtrent graag wat meer te weten komt.  Ook Shiatsu studenten die hun kennis verder willen bekwamen zijn van harte welkom. Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 60 euro waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « 5 elementen+ je naam », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.Lanzarote : retraites en studiereizen

Meer info : zie 'Retreats in Lanzarote'Shiatsu voor de vrouw (plaats : Eppegem)

27/04/2019 : 14 - 18 u

Een verrijkende Shiatsu workshop speciaal voor de vrouw. Volgende onderwerpen komen onder andere aan bod : kwaaltjes bij zwangerschap, menstruatieklachten, babietje in stuitlig, blaasontsteking. We bespreken de onderwerpen en gaan aan de slag met enkele acupunctuurpunten. Iedereen is welkom, er is geen enkele voorkennis in Shiatsu vereist.

Prijs: 60 euro waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « Shiatsu vrouw + je naam », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.Maak je eigen Bachbloesems (plaats : Vilvoorde)

02/03/2019 : 14-18 u

Bachbloesems zijn plantenextracten die een positief effect hebben op storende emoties en stemmingen zoals angst, depressie, gebrek aan zelfvertrouwen, stress en andere emoties.

Tijdens deze les zullen we de 38 Bachbloesems bekijken, alsook hoe we onszelf en anderen 'kinesiologisch kunnen testen'. Na het testen maken we samen onze Bachbloesems. Een cusus is voorzien evenals je zelfgemaakt flesje (30 ml) van Bachbloesems.

Prijs : 70 euro, betaling uiterlijk tegen 22 februari 2019 op rekening IBAN ES3700810540210001419849 met vermelding van je naam en 'Bach'.

Leerkracht : Cinthia Lebrun, assistente Sa t'sam, International Shiatsu AcademyJapanse gezichtsmassage (plaats : Eppegem)

20/10/2018 : 14-18 u

Japanse gezichtsmassage ontsproot uit de studie van Shiatsu met drukpunten en diagnozezones ter hoogte van het gelaat.  Deze technieken zijn meer dan 5000 jaar oud. De gezichtsmassage is uitermate ontspannend en heeft effect op de huid, spieren, bloedcirculatie, ademhaling, zenuwstelsel en de Energiestroom. We leren de volledige behandeling en bestuderen bepaalde acupunctuurpunten en diagnosezones.  Er is geen enkele voorkennis vereist. Als U zin hebt in een ontspannende namiddag voel U dan zeker welkom, U zal er van genieten ! Op het einde van de cursus krijgt U een attest.

Prijs: 60 euro waarvan 20 euro voorschot te storten bij inschrijving op rekening IBAN : ES3700810540210001419849 met de vermelding « Kobido + je naam », het saldo is betaalbaar bij aanvang van de les.